Колекцію мистецтва й декору Юбера де Живанши продають на аукціоні
Колекцію мистецтва й декору Юбера де Живанши продають на аукціоні

Колекцію мистецтва й декору Юбера де Живанши продають на аукціоні

Речі з будинку Юбера де Живанші продадуть на аукціоні. Christie’s оголосили про продаж понад 1100 творів мистецтва, скульптур та меблів, які колись належали французькому дизайнеру. Серед них — картини “старих майстрів” та неокласичні стільці із двох будинків Юбера: Hôtel d'Orrouer в Парижі та Château du Jonchet у долині Луар.

Дизайнер збирав свої артефакти протягом декількох десятиліть — у цьому йому часто допомагав друг, садівник та світський лев Банні Меллон. Сесіль Вердьє, президент французького Christie’s, зазначає, що Живанши особливо любив меблі 18 століття. “Мода змінюється, але стиль 18 століття зберігається, оскільки він має виняткову якість”, — казав Юбер.

“​​У нього був певний смак на фігури та структуру, — каже Вердьє. У колекції дизайнера є багато предметів зеленого — його улюбленого кольору — а також золотого, білого й чорного. “Ця обмежена палітра кольорів і дуже геометрична форма, не зважаючи на те, що це 18 століття, робить речі актуальними поза часом”, — додає Вердьє. Живанши не обмежувався антикваріатом: у нього була значна колекція сучасних художників 20-го століття, серед яких Ротко, Міро, де Сталь і Пікассо.

Аукціон оголосили 2 лютого, у 70-ту річницю дебютного кутюрного шоу Givenchy в Парижі. Торги пройдуть у червні 2021 року. Перед цим речі представлять на виставках у Палм-Біч, Нью-Йорку, Гонконзі та Парижі.

Смотрите также:

Почему Celine сделали американскую рэпершу Leikeli47 лицом кампании?

Гид по эстетикам: Что такое dark academia, "балеткор" и другие незнакомые слова из тиктока.

Познакомьтесь с it-bag будущей весны, Balenciaga Le Cagole.

Givenchy
аукцион
Юбер де Живанши
Джерело матеріала
loader
loader