100 тисяч на відкриття бізнесу: кому держава дає гроші і як їх отримати
100 тисяч на відкриття бізнесу: кому держава дає гроші і як їх отримати

100 тисяч на відкриття бізнесу: кому держава дає гроші і як їх отримати

Якщо ви незаможна людина, є членом малозабезпеченої сім'ї, перебуваєте на обліку в центрі зайнятості, але мрієте стати на ноги і відкрити свій бізнес – в цьому допоможе соціальна програма "Рука допомоги".

Про це пише "Оглядач".

Що має на увазі програма?

"Рука допомоги" в 2016 році була ініційована локально в Харківській, Полтавській та Львівській областях. Тепер її вирішили поширити на всю Україну. Програма дозволяє отримати кредит у розмірі 100 000 гривень для відкриття власної справи. Відсотків немає, а виплатити позику можна за три роки шляхом погашення ЄСВ (за умови найму кількох працівників).

100 тисяч на відкриття бізнесу: кому держава дає гроші і як їх отримати - Фото 1
Соціальна програма "Рука допомоги" покликана витягнути незаможних і не забезпечених людей з убогості і дати їм можливість змінити життя

Кошти на руки отримати не можна, їх відразу перераховують постачальнику необхідного обладнання, техніки та інших речей, потрібних у вашому бізнесі. Але, незважаючи на ласі умови, програма має свої підводні камені, і гроші можуть дістатися далеко не кожному бажаючому.

У планах - виділити на реалізацію 100 млн грн. За один рік взяти участь зможуть приблизно тисяча осіб.

Умови участі в програмі

Щоб відповідати критеріям відбору, потрібно бути малозабезпеченим, в ідеалі - безробітним, і перебувати на обліку в центрі зайнятості. Там же в якості етапу відбору необхідно захистити перед спеціальною комісією бізнес-план. Іншими словами, довести, що маєте чітке бачення розвитку бізнесу, знаєте, як домогтися оптимальних результатів. А далі - зареєструватися як "ФОП" 3-ї групи і розпорядитися отриманими коштами.

100 тисяч на відкриття бізнесу: кому держава дає гроші і як їх отримати - Фото 2
"Рука допомоги" дає 100 тисяч гривень на відкриття власного бізнесу, але є жорсткі критерії відбору

На жаль, суми в 100 тисяч не завжди вистачає на стартап. Статистка стверджує, що на малий бізнес у підприємців має піти мінімум 5-7 тисяч доларів. А за кошти, що надаються програмою, можна купити тільки кілька одиниць техніки або обладнання, або ж орендувати приміщення.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що у "Дії" з'явилася відмітка про бустерной дозі вакцини: як отримати сертифікат.

Також ми писали, скільки грошей потрібно людині для щастя? Вчені назвали конкретну суму.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader