Як шахраї заробляють гроші на справі "дніпровського стрілка" Артемія Рябчука
Як шахраї заробляють гроші на справі "дніпровського стрілка" Артемія Рябчука

Як шахраї заробляють гроші на справі "дніпровського стрілка" Артемія Рябчука

У соціальній мережі Facebook, а також месенджерах Telegram і Viber почали з'являтися групи, в яких збираються люди, що підтримують Артемія Рябчука, 20-річного солдата Національної гвардії, який убив 5 осіб у Дніпрі.

Про це пише видання "Новини.Live".

Збирають гроші і співчувають

Джерело пише, що такі групи підтримки в цілому налічують понад 20 тисяч підписників. І це через шість днів після трагічних подій на території Південного машинобудівного заводу в Дніпрі. Люди в групах не навішують на Рябчука клеймо вбивці і злочинця, а називають його ласкаво – "хлопчик".

Як шахраї заробляють гроші на справі "дніпровського стрілка" Артемія Рябчука - Фото 1
У Артемія Рябчука з'явилися великі групи підтримки в соціальних мережах і месенджерах, вона співчувають долі стрілка і жертвують гроші

Більш того, відправляють гроші нібито на посилки і допомогу, ліки, одяг, їжу і книги. В одній з таких груп, яку вела дніпрянка Вікторія Гольдман, налічувалося майже 10 тисяч осіб. За кілька днів існування ця дівчина змогла зібрати більше 50 тисяч гривень. Інформувала фоловерів, що гроші витрачає на речі, які просить сам Артемій Рябчук, а довірливі користувачі дякували за допомогу хлопцю і просили не кидати одного.

На трагедії наживаються шахраї

Тільки ось Вікторія Гольдман виявилася шахрайкою, яка вкрала всі отримані від благодійників гроші. Вона запевняла, що відправить кошти матері Рябчука, але та в принципі не знала про подібну ініціативу. А сама група перестала існувати 2 лютого. Ще один обманщик випросив у модератора групи тисячу гривень на покупку ліків для стрілка, але після переведення заблокував контакти і зник з поля зору.

Як шахраї заробляють гроші на справі "дніпровського стрілка" Артемія Рябчука - Фото 2
На довірі українців наживаються ШАХРАЇ, які крадуть гроші, пожертвувані Артемію Рябчуку

Психологи кажуть, що існування великої підтримки у людини, яка забрала життя п'ятьох людей і важко поранила ще стільки ж, пояснюється історіями і чутками про звірства морального характеру, якими цькували Рябчука інші солдати Нацгвардії. Тому і особистість стрілка, і його жертви вважаються постраждалими в історії.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Жанна Шарова трохи розмовляє і рухає головою: про стан жертви Рябчука розповіла мама.

Також ми писали, що у Києві біля будівлі СБУ сталася стрілянина, ветерана АТО відвезла "швидка".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader