Померла легенда блюзу і соулу – "хрещений батько" хіп-хопу
Померла легенда блюзу і соулу – "хрещений батько" хіп-хопу

Померла легенда блюзу і соулу – "хрещений батько" хіп-хопу

Легендарний виконавець R&B, "хрещений батько" хіп-хопу Сил Джонсон пішов з життя у віці 85 років. Його музична спадщина величезна, і вплинула на велику кількість сучасних співаків.

Про це пише видання Deadline, посилаючись на підтвердження від сім'ї музиканта.

Причини смерті невідомі

"З величезним сумом наша сім'я повідомляє про смерть легенди Залу слави соулу і блюзу Сила Джонсона (уродженого Сильвестра Томпсона в Холлі-Спрінгс, штат Массачусетс). Тато, брат, дідусь, прадід, дядько, друг і художник, він прожив своє життя як співак, музикант і підприємець, який любив чорну музику", - зазначено в повідомленні родичів.

Померла легенда блюзу і соулу – "хрещений батько" хіп-хопу - Фото 1
Помер легендарний виконавець блюзу і соулу Сил Джонсон у віці 85 років

Причина смерті не уточнюється, але з огляду на похилі роки, швидше за все, музикант помер від старості. Він встиг блиснути своїм талантом, показавши світу можливості музики і співу чорношкірої людини. Зал слави R&B поповнився ще однією легендарною особистістю.

Творчий шлях Сила Джонсона

Свою музичну кар'єру він почала в 50-х роках, після переїзду з сім'єю в Чикаго. Але популярності в ті часи не знайшов. Лише на початку 60-х, коли уклав контракт з лейблом Twilight, про нього заговорили, і протягом 20 років Джонсон не опускав планку якості в своїх піснях.

Коли вийшла знаменита композиція Different Strokes, то відразу зайняла верхні рядки багатьох рейтингів. Як і вся музика чорношкірих того часу, Сил Джонсон співав на теми афроамериканської ідентичності та соціальних проблем.

Але дуже люто ставився до авторських прав. Наприклад, судився з Jay-Z і Каньє Вестом за використання своїх семплів з вищезгаданого треку. А взагалі, його люблять копіювати сучасники, наприклад, Public Enemy і Wu-Tang Clan. Схоже на Different Strokes звучання можна почути в більш ніж трьохсот реп-піснях.

І лише в 80-х Сил Джонсон вирішив залишити кар'єру і податися в підприємці. Він відкрив свою мережу ресторанів морепродуктів і став вкладати гроші в нерухомість.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що помер екс-депутат Верховної Ради, який підтримував анексію Криму Росією.

Також ми писали, що 17-річна дочка Костянтина Меладзе Лія підкорила тренерів шоу "Голос країни": "Така красуня".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader