Дрон перетворили на поводиря
Дрон перетворили на поводиря

Дрон перетворили на поводиря

У Швейцарії створили дрона, який здатний супроводжувати людей із порушеннями зору. Відповідна наукова робота була опублікована в журналі IEEE Robotics and Automation Letters.

Фахівці Швейцарської вищої технічної школи Цюріха перетворили дрона на розумного поводиря, який аналізує становище у просторі та враховує швидкість пересування людини. Користувач утримує пристрій за трос і машина постійно вимірює ступінь його натягу.

Винахід швейцарських інженерів заснований на пружинному маятнику з демпфером, встановленим у ручку з тросом. Коптер отримує дані про місце призначення і прямує до точки, у своїй трос натягується. Якщо людина уповільнить крок і натяг ослабне, то дрон уповільнить рух або зупиниться. Апарат вимірює силу натягу за допомогою спеціального датчика 800 разів на секунду.

Раніше вчені вже створювали схожий коптер, проте пристрій не враховував натяг тросу. У зв’язку з цим людина могла підійти надто близько до дрону. “Завдання нашої роботи полягає в тому, щоб зробити дрона здатним безпечно вести людину в потрібну точку, використовуючи силу як непрямий канал зв’язку”, – зазначили автори дослідження.

Джерело матеріала
loader
loader