Керуючий справами УПЦ розповів, як довіра Богу допомагає зберегти спокій під час тривожних чуток
Керуючий справами УПЦ розповів, як довіра Богу допомагає зберегти спокій під час тривожних чуток

Керуючий справами УПЦ розповів, як довіра Богу допомагає зберегти спокій під час тривожних чуток

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич).

«Страх – це вбивця життя. Коли він міцно осідає в серцях, люди моментально втрачають суть того, що відбувається. У них все валиться з рук, думки перебувають у постійному хаосі, а відчай змінюється новим розпачем. Назвати такий стан повноцінним життям дуже складно. Більше того, воно веде до справжнього саморуйнування - як на рівні окремої людини, так і цілої держави», - зазначив митрополит Антоній.

Владика наголосив, що внаслідок панічних настроїв руйнується не лише душевний мир всередині кожної людини, а й засади благополуччя суспільства.

«Зараз над нашими головами проноситься хвиля чергових чуток та припущень. Це відбувається у вкрай непростий період, коли нам доводиться мати справу з цілою низкою серйозних проблем у різних сферах життєдіяльності суспільства. З огляду на цей аспект, можна сміливо сказати - піддатися паніці і зневірі означає зіграти проти себе. Зіграти проти мирного стану душі, суспільної стабільності та добробуту нашої спільної Вітчизни», - сказав керуючий справами УПЦ.

Він звернув увагу, що слідування маніпуляціям та зайва тривожність завжди віддаляє людину від Бога.

«Бог ніколи не залишає тих, хто сподівається на Його милість та захист. У цьому контексті мені згадуються прості і водночас глибокі слова преподобного Паїсія Святогорця: «Поводься просто і з повною довірою до Бога. Покладаючи на Бога своє майбутнє і свою надію, ми певним чином зобов'язуємо Його допомогти нам. Знаєте, як усе змінюється, якщо мати довіру до Бога? Мати Бога своїм союзником - чи жарт? Для Бога немає скрутних ситуацій, Йому неважко знайти вихід із будь-якої ситуації. Для Бога все просто…», - нагадав владика.

Керуючий справами УПЦ закликав вчитися завжди почуватися в руках Бога.

«Тоді в наших серцях ніколи не знайдеться місця для страху, паніки чи зневіри. Оскільки вони будуть заповнені любов'ю до Господа та впевненістю у завтрашньому дні», - підсумував митрополит Антоній.

Джерело матеріала
loader
loader