П’ять продуктів, які не можна мити перед приготуванням
П’ять продуктів, які не можна мити перед приготуванням

П’ять продуктів, які не можна мити перед приготуванням

Багато хто з нас схильний мити абсолютно всі продукти перед тим, як почати приготування страв. Але насправді це корисно буває далеко не завжди. Про п’ять варіантів продуктів, які краще не обполіскувати, – у статті.

За словами автора, деякі продукти після миття можуть змінити смак або навіть поширити мікроби у всій кухні. Про них – нижче.

  1. Курка. Справді, на поверхні курки можна знайти велику кількість шкідливих бактерій. Проте при ополіскуванні ці бактерії насправді поширюються по всіх поверхнях, у тому числі раковини, ножів і т.п. Влучають вони і на руки, одяг. Знищити всі ці бактерії дозволить приготування курки за високих температур.
  2. М’ясо. Мається на увазі яловичина, телятина, баранина. Крім поширення бактерій, це призведе до втрати смаку продуктів. М’ясний сік перед приготуванням страв з м’яса можна прибрати паперовими серветками, але позбутися бактерій дозволить температура не менше 145 градусів.
  3. Гриби. Цей вид продуктів добре вбирає воду, тому мити їх чи замочувати у рідині не рекомендується. Найкращий метод очищення – швидке промивання, а потім обсушування паперовим рушником прямо перед приготуванням. Так гриби не зіпсуються.
  1. Макарони. Справа в тому, що в процесі миття з них видаляється крохмаль, який дозволяє соусу краще вбиратися. Після варіння обполіскувати макарони потрібно тільки тоді, коли ви хочете додати їх до салату або обсмажити на сковорідці.
  2. Яйця. Поверхня яєчної шкаралупи має пористу структуру. Через це саме під час миття небезпечні бактерії можуть легко потрапити всередину яєць.

Також є продукти, які мити необхідно завжди. Серед них – консервована їжа, фрукти, овочі, рис.

Матеріали характеру новин не можна прирівнювати до призначення лікаря. Перед ухваленням рішення порадьтеся з фахівцем.

Джерело матеріала
loader
loader