Представники Нацкорпусу провели 13 лютого низку вишколів і вказали на необхідність готуватися до загрози
Представники Нацкорпусу провели 13 лютого низку вишколів і вказали на необхідність готуватися до загрози

Представники Нацкорпусу провели 13 лютого низку вишколів і вказали на необхідність готуватися до загрози

13 лютого у Дніпрі, Сумах та низці інших міст Громадський штаб оборони та Національний Корпус провели ряд вишколів для цивільного населення.

Про це йдетьсяна офіційному сайті Національного Корпусу.

За словами керівника Центрального штабу Нацкорпусу Максима Жоріна, сьогодні безліч факторів сигналізують про те, що загроза ворожої агресії – реальна. «І наша відповідь на це – «Не панікуй! Готуйся!» В рамках нашої кампанії люди не тільки тренуються і готуються, ми з вами створюємо нову спільноту українців, які готові і можуть захищати себе, своїх близьких, свій дім і мають таких самих побратимів», - підкреслив Максим Жорін під час військового вишколу в Сумах. А відтак він переконаний, що українці, зустрівши ворога, дадуть йому гідну відсіч.

На сайті розповідається, що вишколи для цивільного населення у рамках всеукраїнської кампанії «Не панікуй! Готуйся!» проходять в Україні вже другий тиждень, їх ініціюють та влаштовують Громадський штаб оборони та Національний Корпус. «В умовах напруженої ситуації на наших кордонах, тривожних заяв західних партнерів та новин в іноземних медіа – українці продовжують готуватись до захисту країни», - сказано у публікації.

Як розповідають представники Нацкорпусу, щоразу до вишколів приєднується по пів тисячі громадян, їх вчать, як поводитися зі зброєю, пояснюють правила стрільби, дають базові навички першої медичної допомоги.

Також вони додають, що сотні учасників зібрали і вишколи у Чернігові, Житомирі, Маріуполі, Ужгороді та Миколаєві. Але на цьому, сказано у публікації, підготовка населення не закінчується, вишколи цивільної оборони продовжаться вже наступного тижня. «Слідкуйте за анонсами, долучайтесь, вчіться, тренуйтесь. Будьмо готові захищати Україну і наші рідні міста!», - кажуть представники Нацкорпусу.

Як повідомляв My.ua, Жорін заявив, що військові вишколи допоможуть українцям підготуватися до агресії з боку ворога.

Також My.ua писав про те, що у полку «Азов» розповіли про фізичну підготовку рекрутів.

Представники Нацкорпусу провели 13 лютого низку вишколів і вказали на необхідність готуватися до загрози - Фото 1
Джерело матеріала
Автор статті
Катерина Танчик
Катерина Танчик
Редактор новин
loader
loader