16 лютого незвичайне свято – Починки: потрібно відзначати не застіллям, а працею
16 лютого незвичайне свято – Починки: потрібно відзначати не застіллям, а працею

16 лютого незвичайне свято – Починки: потрібно відзначати не застіллям, а працею

Відразу після великого християнського свята Стрітення Господнього настає вкрай незвичайна дата – Починки. Назва свята говорить сама за себе.

Історія і народні повір'я

Починки тісно пов'язані з ім'ям Симеона Богоприємця. Саме він тримав на руках немовля Ісуса на 40-й день після його народження, і увірував у те, що перед ним Месія. Він жив на світі більше 300 років і весь цей час чекав, коли зможе увірувати в непорочне народження.

16 лютого незвичайне свято – Починки: потрібно відзначати не застіллям, а працею - Фото 1
Свято Починки 16 лютого пов'язане з Симеоном Богоприємцем, який тримав на руках Ісуса на 40-й день після народження

Коли Симеон прибув до Олександрії, він взявся на переклад Святого Письма, і знайшов місце, в якому сказано, що "непорочна Діва народить немовля". Вирішивши, що це помилка в тексті, хотів замінити слово "Діва" на "дружина", але йому з'явився Ангел і попередив, що Симеон буде стільки жити на світі, скільки знадобитися для увірування.

Мистецтво святкування

На Починки жодна людина не повинна відпочивати і лінуватися. Це день праці, підготовки до весни, яка наближається. Чоловіки повинні полагодити всі інструменти, якщо треба - зробити ремонт. Не пропустити жодної речі, яка потребує ремонту. А жінки зобов'язані зашивати одяг, чистити його від бруду, витягувати з шаф і викидати застояні речі. А також - перемити весь посуд в будинку.

16 лютого незвичайне свято – Починки: потрібно відзначати не застіллям, а працею - Фото 2
На Починки потрібно працювати, а ввечері за загальним столом їсти пироги з грибами

І тільки ввечері, після закінчення робіт, можна сісти за загальний стіл, запросити сусідів і почати святкувати з веселощами і радістю. На столі повинні стояти пироги з грибною начинкою. Вважається, якщо шматочок з начинкою попадеться молодій дівчині, то в цьому році вона стане нареченою.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що 15 лютого християни відзначають Стрітення Господнє: напечіть млинців, але не приймайте ванну.

Також ми писали, що Porsche створить додаток, який переносить реальні дороги в гоночні ігри.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader