Данілов відповів на заяви Блінкена: ми не бачимо готовності РФ до повномасштабної атаки
Данілов відповів на заяви Блінкена: ми не бачимо готовності РФ до повномасштабної атаки

Данілов відповів на заяви Блінкена: ми не бачимо готовності РФ до повномасштабної атаки

Україна не бачить намірів Росії здійснити нове вторгнення на українські території найближчими днями.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі програми Право на владу.

– Починаючи з 30 жовтня 2021 року ми отримуємо дані від розвідспільноти про ті процеси, які є на сьогодні. Я не можу підтвердити, що все в нас збігається на 100% з нашими партнерами. Однак більшість інформації підтверджувалася, ми робили відповідні кроки і не сиділи склавши руки, – сказав він.

Олексій Данілов окремо прокоментував заяви Державного департаменту США, що найближчими днями президент РФ планує здійснити нову, повномасштабну атаку на Україну.

– Якщо казати про повномасштабну операцію стосовно нашої країни – ми такого не бачимо. Що ми на сьогодні бачимо? Ми бачимо провокації з боку Російської Федерації, які вони чинили постійно, але сьогодні це було зухвала і масована провокація, – розповів Олексій Данілов.

Він нагадав, що сьогодні була масована провокація з боку Росії, коли бойовики на Донбасі обстріляли дитячий садок та інші об’єкти інфраструктури в районі Станиці Луганської.

– Яка у них ціль? Щоб ми почали відповідати воєнним шляхом. Щоб нас потім звинуватити в тому, що ми маємо причетність – що вони хотіли б, щоб розвернулося на нашій території. Ми маємо бути стриманими і не вестись на провокації, – сказав секретар РНБО.

Перед цим президент США Джо Байден дав оцінку ситуації на українсько-російському кордоні, заявивши, що ризик повномасштабного наступу Росіїзалишається на високому рівні.

Читайте
Блінкен пояснив, що треба зробити Росії задля початку деескалації на українському кордоні

Джерело: Право на владу

Фото: РНБО

Теги за темою
Україна Росія США РНБО
Джерело матеріала
loader