У Чернівцях вшанували Героїв Небесної Сотні акцією Ангели пам'яті
У Чернівцях вшанували Героїв Небесної Сотні акцією Ангели пам'яті

У Чернівцях вшанували Героїв Небесної Сотні акцією Ангели пам'яті

Сьогодні, 18 лютого 2022 року, Чернівці долучилися до Всесвітньої тихої акції "Ангели пам'яті", приуроченої трагічним подіям під час Революції Гідності у 2014 році.

- Мені дуже приємно бачити, що підростаюче покоління є свідомим і розумним. Мій тато говорив, що він іде захищати своїх синів на Майдан. І це він говорив не про мене, не про мого брата, а про молодих людей, яким було 18, 19, 20 років. Він це робив, тому що він вірив у те, що ми є браття, ми є всі рідні, ми українці, ми єдині, - розповів син Героя Небесної Сотні Василя Аксенина Богдан.

Світова спільнота щороку проводить тиху акцію "Ангели пам’яті", щоб вшанувати кожного українця, який віддав життя за Україну взимку 2013-2014 років, 

Нагадаємо, що 18 лютого 2014 розпочалися розстріли учасників Революції Гідності. Тоді в центрі Києва загинуло 23 людини. А от 20 лютого загинула найбільша кількість осіб – 48. Їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими учасниками мирних протестів упродовж зими 2013-2014 років і п’ятьма активістами Майдану, які загинули навесні 2014 року, назвали Героями Небесної Сотні. Буковина там втратила двох Героїв - Василя Аксенина та Олександра Щербанюка.

Фото та відео Артема КОЗМЕНКА

Джерело матеріала
loader
loader