"В Європі запахло порохом": Путін і Лукашенко домовилися подовжити військові навчання
"В Європі запахло порохом": Путін і Лукашенко домовилися подовжити військові навчання

"В Європі запахло порохом": Путін і Лукашенко домовилися подовжити військові навчання

Військові навчання повинні були скінчитися сьогодні.

Військові навчання Росії й Білорусі, які почалися на початку лютого і мали завершитися 20 лютого, Олександр Лукашенко і Володимир Путін вирішили подовжити. У Білорусі пояснюють це рішення, мовляв, "наростанням військової активності біля зовнішніх кордонів Союзної держави" та "загостренням ситуації на Донбасі".

Про це повідомило Міноборони Білорусі.

У Мінську вважають, що Захід "накачує" Україну сучасною зброєю, а на території суміжних держав буцімто створено "численні угруповання військ та сил".

"...У зв'язку з наростанням військової активності біля зовнішніх кордонів Союзної держави та загостренням ситуації на Донбасі, президентами Республіки Білорусь та Російської Федерації прийнято рішення перевірку сил реагування Союзної держави продовжити...", – заявив міністр оборони Білорусі Віктор Хренін.

За його словами, "в Європі дуже запахло порохом і її цілеспрямовано підштовхують до війни". У Міноборони Білорусі заявили, що Мінськ разом із Москвою будуть "відпрацьовувати етапи оборони, які не були охоплені з таким ступенем деталізації на попередньому етапі". 

"Загалом, спрямованість (навчань. - Ред.) залишиться незмінною – має забезпечити адекватне реагування та деескалацію військових приготувань недоброзичливців поблизу наших спільних кордонів", – заявив білоруський міністр.

До слова, 27 лютого у Білорусі заплановано референдум щодо поправок до Конституції. Олександр Лукашенко називає зміни еволюційним шляхом розвитку країни, опозиція - фікцією та черговою спробою узурпувати владу.

Оновлюється...

Читайте також:

  • Путін дав старт ядерним навчанням із запуском балістичних та крилатих ракет
  • Менш ніж за 10 км від кордону з Україною: у Білорусі на річці Прип'ять розгорнули понтонний міст
  • "Наші почуття є дуже теплими": Резніков заявив, що в Білорусі запевнили у відсутності ризиків з їхньої території

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Росія та Білорусь почали спільні навчання "Союзна Рішучість-22" | Новини світу

Джерело матеріала
loader
loader