"Хто стане наступним?": Путін повторив в Україні сценарій окупації Грузії
"Хто стане наступним?": Путін повторив в Україні сценарій окупації Грузії

"Хто стане наступним?": Путін повторив в Україні сценарій окупації Грузії

Сергій Кислиця, постійний представник при ООН від України, порівняв указ про "державність" самопроголошених "Л/ДНР" з визнанням незалежності Південної Осетії та Абхазії.

Про це пише видання "УНІАН".

Обстановка в Грузії в 2008 році

Згадаймо ситуацію, яка позбавила Грузію території в 2008 році. Тоді Росія виступила на боці Південної Осетії і Абхазії, які вирішили від'єднатися від Грузії і проголосити себе незалежними республіками. Дійшло до збройного військового конфлікту, який тривав 5 днів.

"Хто стане наступним?": Путін повторив в Україні сценарій окупації Грузії - Фото 1
У 2008 році Росія визнала незалежність Південної Осетії і Абхазії, брала участь у збройному конфлікті з Грузією

26 серпня Росія визнала незалежність територій, відповідний указ видав президент Дмитро Медведєв. У Південній Осетії і Абхазії залишилися дислокуватися регулярні війська, тоді як РФ називала це "миротворчою місією". Незабаром Росія встановила дипломатичні відносини з республіками і погодила з ними проекти договорів про дружбу, співробітництво і взаємну допомогу.

Ситуація повторилася точнісінько

Ця історія нічого не нагадує? Наприклад, як Володимир Путін 21 лютого визнав "державність" самопроголошених "Л/ДНР" і наказав військам увійти на територію республік під приводом "підтримки миру". Також з лідерами були укладені договори про дружбу.

"Хто стане наступним?": Путін повторив в Україні сценарій окупації Грузії - Фото 2
Сергій Кислиця на засіданні Радбезу ООН показав однакові шматки тексту в документах про визнання незалежності частини Грузії і "Л / ДНР"

На засіданні Ради Безпеки ООН Сергій Кислиця надав доказ, як Росія практично скопіювала текст указу про визнання незалежності Південної Осетії і Абхазії, видавши аналогічний документ по "Л/ДНР".

"Слово в слово скопіювали. Ніякої творчості. Копіювальний апарат добре працює. Хто стане наступним? Це відкрите питання ",- заявив постпред і наочно показав однакові шматки тексту в обох документах.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що ніч на Донбасі пройшла під обстрілами-загинули воїни ЗСУ, багато поранених.

Також ми писали, що ватажок "ДНР"Денис Пушилін раніше був "розводилою" з фінансової піраміди МММ.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader