Деяким людям їсти сочевицю просто необхідно. Наприклад, гіпертонікам чи діабетикам. Докладніше про користь цього продукту – у матеріалі.
Сочевиця вважається дуже корисним для здоров’я продуктом. Так, за словами експерта в галузі харчування Ані Швінгель Екснер, вона позитивно впливає на стан людей, які страждають на цукровий діабет, підвищений тиск і високий рівень холестерину. Пояснюється це тим, що сочевиця містить багато харчових волокон, які дозволяють нормалізувати цукор у крові.
Проте протипоказана сочевиця людям із подагрою. Справа в тому, що вона містить речовину пурин, яка загострює симптоми цього захворювання.
Належить сочевиця до зернобобових продуктів. Також до цього списку входять квасоля, горох та інші культури.
Матеріали характеру новин не можна прирівнювати до призначення лікаря. Перед ухваленням рішення порадьтеся з фахівцем.