Злякалися? У Росії частково відмовилися від слів про визнання "ЛНР" і "ДНР"
Злякалися? У Росії частково відмовилися від слів про визнання "ЛНР" і "ДНР"

Злякалися? У Росії частково відмовилися від слів про визнання "ЛНР" і "ДНР"

У Росії спочатку заявили, що території "Л/ДНР" будуть визнані за фактичними кордонами Донецької та Луганської областей, а пізніше відмовилися від своїх же слів.

Про це пише видання "УНІАН ".

Окупанти хотіли керувати всією територією

Нагадаємо, 21 лютого Володимир Путін офіційно визнав "державність" самопроголошених територій "Л/ДНР". Після цього глава думського комітету з СНД Леонід Калашников, а разом з ним і заступник голови комітету Ради Федерації РФ з міжнародних справ Андрій Клімов заявили про те, яку саме територію Росія планує визнати.

Злякалися? У Росії частково відмовилися від слів про визнання "ЛНР" і "ДНР" - Фото 1
Росія хотіла визнати територіальну незалежність "Л / ДНР" в межах Луганської та Донецької областей

Виявилося, мова йде повністю про Луганську та Донецьку області. Тобто, про територію, яка набагато більша, ніж та, що зараз перебуває під контролем окупантів. "В угоді не уточнюється, але мається на увазі "державність", яка була затверджена на "референдумі" старому і єдиному, проведеному в інших кордонах, ніж ті, які зараз займає "ДНР", - уточнив Калашников.

Різка зміна перспектив

Вже вранці 22 лютого Леонід Калашников відмовився від заяви і конкретизував, що була запущена качка, ніби відбудеться визнання "Л/ДНР" в межах двох областей. До цього приєдналася перший заступник голови Держдуми з міжнародних справ Світлана Журова.

Злякалися? У Росії частково відмовилися від слів про визнання "ЛНР" і "ДНР" - Фото 2
Після визнання Володимиром Путіним "Л / ДНР", точаться дискусії про кордони самопроголошених республік

За її словами, "ніхто не збирається йти далі, ми в документах ніяких інших кордонів не визначали". А взагалі з цим питанням Калашников запропонував звернутися до безпосередньо до "країн в тих кордонах, в яких вони себе почувають".

Раніше портал MY.UA повідомляв, що в уряді Великої Британії попередили про найгірший сценарій вторгнення РФ вже наступного тижня.

Також ми писали, що Володимир Путін ініціював призов на збори військових запасу: про що говорить підписання цього Указу?

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader