Австралія введе санкції проти Росії та "ЛДНР": що підготували
Австралія введе санкції проти Росії та "ЛДНР": що підготували

Австралія введе санкції проти Росії та "ЛДНР": що підготували

Австралія підготувала санкції проти РФ і" ЛДНР " /фото depositphotos.com

Уряд Австралії запровадить санкції проти Російської Федерації. Рішення прийняли визнання Кремлем "незалежності ЛДНР".

Про це пише ABC News.

"Вторгнення в Україну фактично вже почалося. Росія зараз на піку готовності завершити повномасштабне вторгнення в Україну", – заявив прем'єр-міністр Скотт Моррісон.

Санкції торкнуться вісьмох громадян РФ - члени Ради Безпеки Російської Федерації-групи вищих держчиновників та голів оборони. Їм заборонять в'їзд в країну.

"Також будуть заборонені будь-які фінансові операції, пов'язані з австралійськими структурами та організаціями. Санкції стосуватимуться одного державного банку Росії та банків, пов'язаних з оборонною та військовою промисловістю", - зазначив політик.

Крім того, австралійська влада введе "сильні" економічні санкції проти ОРДЛО. Обмеження торкнуться транспорту, енергетики, телекомунікацій, запасів нафти та газу, а також корисних копалин

Читайте також:
У Білому домі назвали умову зустрічі Байдена з Путіним: стосується України
У Білому домі назвали умову зустрічі Байдена з Путіним: стосується України
Імператор, що захопився історією: Дудь публічно підтримав Україну
"Імператор, що захопився історією": Дудь публічно підтримав Україну
Байден прокоментував історичні роздуми Путіна про Україну
Байден прокоментував історичні "роздуми" Путіна про Україну

Визнання Путіним "ЛДНР"

21 лютого президент РФ Володимир Путін заявив про визнання терористичних організацій "ЛДНР". Відразу після заяви Путіна послідувала реакція країн Заходу. США і Британія пообіцяли жорсткі санкції проти причетних до визнання бойовиків осіб.

22 лютого Путін доручив ввести війська на окупований Донбас. За його словами, РФ визнала "ЛДНР" в межах Донецької та Луганської областей, що може бути сигналом готовності росіян до силового захоплення інших територій України.

При цьому Путін продовжив тиснути на Україну і захід, заявивши, що Київ повинен відмовитися від вступу в НАТО і "демілітаризуватися".

У зв'язку з цим західні країни почали вводити санкції щодо РФ. Міністри закордонних справ ЄС схвалили першу серію санкцій проти Росії у зв'язку з визнанням "ЛНР" та "ДНР". У свою чергу Міністерство фінансів США підтвердило введення санкцій проти російських банків "ВЕБ" та "Промсвязьбанк", а також проти їх 42 дочірніх компаній.

Слідом федеральний уряд Канади також оголосило про нові санкції проти Росії. Крім того, про введення економічних обмежень проти Москви оголосили навіть в Японії.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Угорщина посилює охорону кордону з Україною
  • У ЄС потролили позбавлених шопінгу в Мілані російських депутатів
  • Розгніваний Байден обрушився з критикою на Путіна (відео)
Теги за темою
Австралія
Джерело матеріала
loader
loader