Без комендантської години, проте з обмеженнями: Сергій Осачук розповів про надзвичайний стан для Буковини
Без комендантської години, проте з обмеженнями: Сергій Осачук розповів про надзвичайний стан для Буковини

Без комендантської години, проте з обмеженнями: Сергій Осачук розповів про надзвичайний стан для Буковини

Сьогодні, 23 лютого 2022 року, відбувся брифінг голови Чернівецької обласної державної адміністрації Сергія Осачука щодо запровадження на території України надзвичайного стану.

- Сьогодні було прийнято рішення про запровадження на всій території України введення надзвичайного стану. Це стосується всієї території України, окрім двох областей: Луганської і Донецької. Пояснюється це тим, що правовий режим надзвичайного стану там не потрібен, оскільки, як ми знаємо, там продовжується операція об'єднаних сил і це регулюється зовсім іншими законодавчими, правовими інструментами, - повідомив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

Він наголосив на тому, що запроваджується надзвичайний стан, який кардинально відрізняється від воєнного стану.

- Дуже важливо чітко розрізняти ці два поняття і не плутати їх. Вони не є тотожними, вони не є синонімами і мають зовсім інші інструменти реалізації, - зазначив Сергій Осачук.

З його слів, відповідно до Закону України "Про правовий режим надзвичайного стану" на території областей починають діяти оперативні штаби під головуванням голів ОДА. До оперативного штабу на території кожної області входять представники силових структур, правових органів, Збройних сил України, також міські голови обласних центрів, голова обласної ради та представники місцевого самоврядування.

- Законом "Про надзвичайний стан" не передбачено, ми не запроваджуємо комендантську годину на території областей та міст, до тих пір, поки не буде прийнято додаткові рішення з цього питання. Натомість встановлюється посилений контроль щодо в'їзду та виїзду з територій міст та областей. Може, у разі потреби та конкретної оперативної обстановки на територіях України, обмежуватися рух транспортних засобів, здійснюватися їх огляд. А також буде встановлена заборона на проведення будь-яких масових заходів, заборона проведення мітингів, - розповів голова Чернівецької ОДА.

Фото та відео Артема КОЗМЕНКА

Джерело матеріала
loader
loader