Херсон – це Україна: активіст про нещодавні мітинги та ситуацію у місті
Херсон – це Україна: активіст про нещодавні мітинги та ситуацію у місті

Херсон – це Україна: активіст про нещодавні мітинги та ситуацію у місті

Херсон – це Україна, впевнені мешканці сонячного міста. Вже декілька днів мирне населення у Херсоні виходить на мітинги з однією метою – звільнитися від ворожих військ та повернутись до звичного життя.

В інтерв’ю Фактам ICTV один із громадських активістів Херсона розповів, що люди вимагають виведення російських військ із міста.

-Два дні у Херсоні мітингують. У Херсоні відбувся дуже великий мітинг, вийшло багато людей. Відбувся один мітинг на Центральній площі, і ще один мітинг зробили люди в мікрорайоні Шуменський. Люди показали окупантам, що Херсон – це Україна. Він показав, що він патріотичний, хоче бути у складі України.

Активіст розповів, що жителям Херсона подобалося їхнє життя до вторгнення Росії. Мирне населення хоче повернутись до миру, який панував до цього.

– Не треба нам жодних гуманітарок, не потрібно допомоги від Російської Федерації, жодного звільнення. Ми хочемо жити так, як було раніше.

Він поділився враженнями від агресивних дій ворожих військ, що намагаються захопити міста України. Жителі Херсона не раді окупантам та хочуть вигнати їх до Російської Федерації.

– Ми зібралися разом. Щоб не провокувати орків, або як їх ще там називати, стали за парканом. Там був невеликий натовп людей, який чекав, коли винесуть гуманітарку. Проїжджала повз людина на велосипеді, яка їхала в їхній бік. Я не знаю навіщо, але вони збили цю людину з велосипеда, схопили і почали тягнути по землі.

У цей час вони стріляли у повітря. Мітинг тільки починався, стоять люди всі на нервах і бачать, що твого друга/брата/сусіда збивають із велосипеда незрозумілі люди, тягнуть убік, стріляють. Люди просто кинулися на них, вони стріляли у повітря і намагалися зупинити натовп.

Читайте
Чугуїв звільнено від російських військ: яка ситуація в інших містах України
Теги за темою
Херсон
Джерело матеріала
loader
loader