Уряд ухвалив спрощений порядок перетину кордону для водіїв 18-60 років
Уряд ухвалив спрощений порядок перетину кордону для водіїв 18-60 років

Уряд ухвалив спрощений порядок перетину кордону для водіїв 18-60 років

Про це повідомило Міністерство інфраструктури.

Урядове рішення стосується як водіїв вантажівок, так і залізничного транспорту.

Воно діє у випадках, коли йдеться про «міжнародні вантажні перевезення, перевезення для потреб Збройних Сил України, перевезення медичних вантажів, вантажів гуманітарної допомоги», – інформує відомство.

Алгоритм отримання спрощеного порядку є таким.

Перевізник має звернутися з даними про водіїв до Міністерства інфраструктури або до обласної (Київської міської) військової адміністрації.

Після цього відбудеться бронювання, і зі списком заброньованих осіб Мінінфраструктури або ОВА звернуться до Державної прикордонної служби.

У ДПС врахують час виїзду та в’їзду громадян України.

«Автоперевізники, які мають ліцензію на здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень, можуть подати повідомлення як письмово, так і в електронному вигляді з використанням електронного кабінету перевізника системи «ШЛЯХ», – роз’яснюють у Міністерстві інфраструктури.

Відомство бере на себе зобов’язання оформляти усі необхідні документи протягом двох годин з моменту отримання повідомлення від перевізника.

У Міністерстві рекомендують звертатися щодо організації перевезень гуманітарних вантажів на багатоканальну телефонну лінію щодня з 08:00 до 17:00: + 38 (044) 334 43 04.

Звернення до Мінінфраструктури щодо бронювання військовозобов’язаних водіїв треба надсилати листом на електрону адресу: zmiu98916@gmail.

#російськаагресія #міністерствоінфраструктури #перетинкордону.

Джерело матеріала
loader
loader