92% українців вірять у те, що ми зможемо відбити напад Росії. Цей показник зростає
92% українців вірять у те, що ми зможемо відбити напад Росії. Цей показник зростає

92% українців вірять у те, що ми зможемо відбити напад Росії. Цей показник зростає

56% українців (більше половини) впевнені, що Україна переможе у війні з Росією. Такі результати отримала соціологічна група “Рейтинг” в ході опитування, яке проводили 8-9 березня серед 1200 повнолітніх громадян країни методом телефонного інтерв’ю (САТІ).

Більшість українців вважають, що війна закінчиться найближчим часом. Так, 18% опитуваних думають, що перемога буде за тиждень, 39% — за кілька тижнів. Ще 18% гадають, що війна триватиме кілька місяців, а 9% — що півроку-рік чи більше. Найбільш оптимістично налаштовані жителі західної України.

91% респондентів відчувають надію, думаючи про ситуацію в країні, й лише 6% — безвихідь. 92% українців вірять у те, що ми зможемо відбити напад росії, причому цей показник зростає.

Також в ході інтерв'ю більше 80% відповіли, що допомагають у захисті України (39% — волонтерством, 37% — фінансово). 18% українців беруть участь в інформаційній війні, а 12% продовжують працювати в критичній інфраструктурі. 10% опитаних вступили до лав тероборони. А 19% зазначили, що не мають змоги допомагати Україні, переважно це люди старшого віку.

97% респондентів планують залишатись в Україні найближчим часом.

Більшість вірян (63%) за те, щоб розірвати зв’язки УПЦ московського патріархату з російською православною церквою, лише 10% — проти.

42% опитаних не згодні на відновлення дружніх стосунків з Росією. 40% українців впевнені, що більшість громадян РФ підтримують війну проти України.

92% українців вірять у те, що ми зможемо відбити напад Росії. Цей показник зростає (фото 1)

Докладніше читайте тут.

Читайте також:

Як Facebook допомагає користувачам з України. Психологічна, інформаційна й фінансова підтримка.

За нами правда: 70% українців впевнені, що ми переможемо у війні.

Джерело матеріала
loader
loader