Війська РФ вторглися на об’єкти ГТС України: є загроза транспортуванню газу до Європи
Війська РФ вторглися на об’єкти ГТС України: є загроза транспортуванню газу до Європи

Війська РФ вторглися на об’єкти ГТС України: є загроза транспортуванню газу до Європи

Російські війська вторглися на об’єкти газотранспортної системи України (ГТС). Через це виникла загроза транспортуванню газу як споживачам в нашій державі, так і в Європі.

За інформацією Оператора ГТС України, військовослужбовці РФ та озброєнні угруповання терористичного утворення “ЛНР” вирішили вторгнутися на територію компресорних станцій Новопсков (що в Луганській області) та Куп’янськ (Харківська область).

Крім того, ворог здійснив спробу втручання в роботу об’єктів ГТС.

– Втручання в технологічні процеси роботи ГТС створює значні ризики для безпеки безперервного транспортування газу споживачам в Україні та Європі, і може призвести до технологічної катастрофи в регіоні, – наголосили в компанії

У зв’язку з цим Оператор ГТС вимагає, щоб ворожі угруповання негайно залишили територію компресорних станцій, а також припинили спроби вплинути на роботу газотранспортної системи.

Компанія вже повідомила про цю надзвичайну ситуацію та загрози правоохоронним органам, уповноваженим державним органам, а також російському монополісту Газпром.

Війська РФ вторглися на об’єкти ГТС України: є загроза транспортуванню газу до Європи - Фото 1

Варто зазначити, що після вторгнення російських військ в Україну в Харкові та області ворожі снаряди пошкодили газопроводи.

Згодом через авіаційну атаку РФ були пошкоджені дві нитки газопроводу – відведення до газорозподільної станції Ізюм Харківської області. Оператор ГТС України забезпечив технічну можливість відновлення транспортування газу в місто.

3 березня стало відомо, що в результаті військових дій з боку РФ пошкоджена перша нитка газопроводу оператора ГТС України Луганськ-Лисичанськ-Рубіжне в районі відведення на газорозподільній станції Лисичанськ.

Загалом через варварські дії путінських військ без газопостачання залишилися десятки міст та селищ України.

Джерело матеріала
loader
loader