Norton та Avast призупинили роботу в росії
Norton та Avast призупинили роботу в росії

Norton та Avast призупинили роботу в росії

Компанія NortonLifeLock, що займається розробкою антивірусу Norton, оголосила про зупинення діяльності в росії – від продажу програмних продуктів до технічної підтримки. До неї приєдналася і «споріднена» компанія, відповідальна за випуск антивірусу Avast.

Як вже стало нормою останніми днями, блокування сервісів і підтримки здійснюється швидко: користувачі антивірусів Norton повідомляють про неможливість оновлення антивірусних баз вже купленого програмного забезпечення. При цьому неможливо перевстановити вже давно куплені продукти.

«У зв’язку з недавніми подіями та відповідно до правил експортного контролю ми не можемо приймати нові замовлення або надавати допомогу зараз», — повідомляється на сайті розробника.

Про припинення діяльності в росії заявили і автори антивірусу Avast. При цьому подібна узгодженість дій двох компаній не викликає подиву. NortonLifeLock та Avast давно домовилися про об’єднання, але закриття угоди було відкладено до 4 квітня, тому компанії з деякою часткою умовності вже можна вважати майже одним цілим.

Про приєднання до санкцій нещодавно заявив і розробник антивірусного програмного забезпечення Eset. При цьому компанія дотримується м’якшого режиму – куплені ліцензії діятимуть і можливе їх продовження без обмежень, при цьому продаж нових продуктів буде обмежений у росії та білорусі.

Джерело матеріала
loader
loader