У київському метро влаштували кінопокази українських фільмів
У київському метро влаштували кінопокази українських фільмів

У київському метро влаштували кінопокази українських фільмів

У перші дні війни станції метрополітену стали місцем прихистку для багатьох киян. Тепер в метро, яке також працює в якості укриття, покажуть класику українського кіно. Авторами ініціативи стали Департамент культури КМДА та державний кіноархів “Довженко-Центр”.

“До програми кінопоказів увійшли стрічки різного жанру та епох — від фільмів ВУФКУ до сучасних, які зовсім нещодавно можна було побачити в українському прокаті як-от “Найкращі вихідні” чи “Зірки за обміном. Програму показів створили експерти“Довженко-Центру”: в ній є анімаційні фільми для дітей та фестивальна класика для дорослих. До проєкту також приєднались кінокомпанії Film.ua та Артхаус Трафік.

“Останні два тижні українці живуть у справжньому пеклі. Київ живе повідомленнями про повітряну загрозу, замість опери слухаємо звуки ППО, а українські кінопрем’єри замінили на постійний скролінг стрічки новин. Наша місія як працівників культури — не лише зберегти культурні цінності, але й підсилити дух жителів Києва, що задля власної безпеки ночують в метро”, — зазначила директорка Департаменту культури КМДА Яна Барінова.

Перші сеанси вже показали на 14 станціях київського метро.

У київському метро влаштували кінопокази українських фільмів (фото 1)

Майбутні покази анонсують на фейсбук-сторінках Департаменту культури КМДА та “Довженко-Центру”.

Дивіться також:

Де шукати роботу за кордоном: 30 корисних ресурсів.

Як допомогти тваринам в часи війни: 12 корисних ресурсів.

Як допомогти українській армії: 5 благодійних фондів.

МЕТРО
кіно
війна
Теги за темою
війна Кіно
Джерело матеріала
loader
loader