Окупанти знову пошкодили лінію до ЧАЕС
Окупанти знову пошкодили лінію до ЧАЕС

Окупанти знову пошкодили лінію до ЧАЕС

КИЇВ. 14 березня. УНН. Російські окупанти знову пошкодили лінію до Чорнобильської АЕС, яка була вчора відремонтована фахівцями Укренерго. Про це повідомляє в понеділок пресслужба Енергоатому, пише УНН.

Повідомляється, що аварійні бригади вимушені знову їхати в небезпечну зону та ліквідовувати пошкодження.

Цитата

"О 19:07 13 березня лінію поставили під напругу та почали відновлення енергоживлення інфраструктури ЧАЕС та міста Славутич. Однак завершити ці роботи не вдалося, тому що окупанти невдовзі знову пошкодили лінію", - пишуть в Енергоатомі з посиланням на інформацію Укренерго.

За словами фахівців, надійне електроживлення ЧАЕС є критичним з точки зору ядерної безпеки.

Контекст

Внаслідок дій російських окупантів Чорнобильську атомну електростанцію 9 березня було знеструмлено, внаслідок чого всі об’єкти зони відчуження залишилися без електропостачання, розповіли в Енергоатомі.

10 березня стало відомо, що у МАГАТЕ припинили надходити дані із систем гарантій, встановлених для моніторингу ядерного матеріалу на Чорнобильській АЕС та Запорізькій АЕС.

13 березня на Чорнобильській атомній електростанції було відновлено електропостачання, що дасть можливість у штатному режимі працювати системам охолодження відпрацьованих ядерних збірок.

Джерело матеріала
loader
loader