Пам'ятаєте харківського кота Степана? Він врятувався від війни і тепер живе у Франції
Пам'ятаєте харківського кота Степана? Він врятувався від війни і тепер живе у Франції

Пам'ятаєте харківського кота Степана? Він врятувався від війни і тепер живе у Франції

Кіт Степан не виходив на зв'язок два тижні, викликавши занепокоєння у більш як мільйону своїх підписників. Степан жив у Харкові разом із своєю власницею Анною, поки російські окупанти не почали нищити місто і вбивати мирних людей. 16 березня блогерка розовіла, як їй вдалося еваюкуватись разом з котом.

 

"24 лютого рано-вранці ми були вдома і спокійно спали. О 5 ранку пролунав якийсь вибух і я крізь сон навіть не зрозуміла, що це було.

 

 

Через якийсь час, приблизно за пів години, пролунали інші вибухи, затремтіли вікна, я схопилася і зрозуміла, що відбувається щось жахливе! Наступ і обстріл Харкова (особливо району Північна Салтівка, де ми живемо). Ми усвідомили, що в наш дім прийшла війна", — розповідає Анна в інстаграмі.

 

Харків вдалося покинути на восьмий день війни, коли в балкон сусідів прилетів снаряд. “У двох-трьох десятках квартир висипалися всі вікна. Так само два снаряди впали у нас у дворі перед будинком. Дві ночі ми сиділи в підвалі. Тиждень сиділи без світла. Щоб зарядити телефон ми ходили в сусідній під'їзд в підвал", — пише власниця кота.

Волонтери допомогли їм дістатися до вокзалу, а далі чекали 20 годин у потязі. Кордон з Польщею проходили пішки впродовж 9 годин. Зараз Степан знаходиться у Франції:

 

"Потрапивши в Польщу, ми отримали пропозицію допомоги від Всесвітньої Асоціації Інфлюенсерів з Монако, які допомогли нам дістатися Франції, щоб дочекатися дня, коли ми зможемо повернутися додому”.

 

Нагадаємо, Степан став популярним завдяки відео в тіктоці, де він з сумним поглядом сидів на імпровізованих вечірках. Valentino замовили в кота рекламу сумочки, а одне з відео репостила Брітні Спірс. Зараз у Степана більше мільйона підписників в інстаграмі, які слідкують за тим, що відбувається в Україні. Свою платформу він використовує для того, аби допомагати українцям та інформувати весь світ про злочини росії.

 

Дивіться також:

Як допомогти тваринам в часи війни: 12 корисних ресурсів.

У Довженко-Центрі назвали фільми, які допоможуть світові зрозуміти події в Україні.

україна
степан
війна
Теги за темою
війна
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader