Агентство S&P знизило рейтинг Росії до переддефолтного
Агентство S&P знизило рейтинг Росії до переддефолтного

Агентство S&P знизило рейтинг Росії до переддефолтного

S&P знизило рейтинг Росії до CC з CCC-.

Міжнародне рейтингове агентство S&PS&P у четвер знизило рейтинг Росії до до CC з CCC-, оскільки країна повідомила про труднощі з виплатою боргу за своїми єврооблігаціями 2023 та 2043 років, деномінованими в доларах. 

Проблеми з платежами Росії пов'язані з міжнародними санкціями через вторгнення її в Україну, повідомляє агентство. Санкції зменшили наявні валютні резерви країни та обмежили її доступ до світової фінансової системи.

Про це повідомляє Reuters.

"Хоча публічні заяви Мінфіну Росії свідчать про те, що уряд наразі намагається перевести виплати власникам облігацій, ми вважаємо, що виплати з обслуговування боргу за російськими єврооблігаціями, які мають сплатити в найближчі кілька тижнів, можуть зіткнутися з подібними технічними труднощами", - повідомило агентство.

Агентства Fitch і Moody's також висловили занепокоєння з приводу здатності Росії виконати свої боргові зобов'язання під час зниження рейтингу країни на кілька ступенів на початку березня.

Fitch повідомило у вівторок, що рейтинги Росії будуть додатково знижені до "обмеженого дефолту", якщо виплати не будуть здійснюватися в доларах США відповідно до початкових умов до кінця 30-денного пільгового періоду.

Нагадаємо, Росія вирішила виплатити $117 млн за борговими зобовʼязаннями зі своїх заморожених активів.

Читайте також:

  • Росія готується взяти під контроль активи іноземного бізнесу, що залишає країну
  • Якщо Росія сплатить за доларовими облігаціями в рублях, Fitch визнає це дефолтом
  • Російська VK Company Limited повідомила про можливий дефолт 
Джерело матеріала
loader