Російський Elle випустив обкладинку з російською свастикою
Російський Elle випустив обкладинку з російською свастикою

Російський Elle випустив обкладинку з російською свастикою

Російський Elle продовжує роботу, не дивлячись на суворі закони з цензури, які не дозволяють писати правду про війну в Україні. Березневий номер присвятили поколінню Z, помістивши на обкладинку кремлівську свастику, яка символізує фашистські дії окупантів та зображена на військовій техніці росіян. Разом з тим на обкладинці є гасло Make The World Great Again (“Зробити світ знову великим”) — співзвучне з гаслом екс-президента США Дональда Трампа, який був прихильником путіна.

Російський Elle випустив обкладинку з російською свастикою (фото 1)

Обладинку, опубліковану в офіційному інстаграмі російського Elle (яким він продовжує користуватись, не дивлячись на заборону Роскомнадзору), одразу розкритикували. Сторіс і пости видалили (але інтернет пам'ятає все).

“Це не випадковість. Це свідома підтримка пропаганди, — написала українська модель і блогер Мері Фуртас в інстаграмі. — Фашизм та імперіалізм. Не вперше Мухіна [головна редакторка російського Elle — прим. BURO] просуває цей наратив”.

Дійсно, це не перша спірна обкладинка журналу. У жовтні Elle присвятив номер “дружбі народів”, де з'явилися обкладинки з країнами колишнього Радянського Союзу, в тому числі України. Не дивлячись на те, що росія мала воєнні конфлікти з більшістю країн, а на Донбасі 8-й рік триває війна.

Дивіться також: Несколько уроков позинга от прекрасной Летиции Касты в Elle France.

Джерело матеріала
loader
loader