На потреби ЗСУ передадуть 650 тисяч євро російських комерсантів – ДБР
На потреби ЗСУ передадуть 650 тисяч євро російських комерсантів – ДБР

На потреби ЗСУ передадуть 650 тисяч євро російських комерсантів – ДБР

КИЇВ. 4 квітня. УНН. За рішенням суду на потреби Збройних сил України перерахують понад 650 тисяч євро, які належали російським комерсантам. Про це повідомляє УНН із посиланням на Facebook-сторінку ДБР.

Цитата

"Державне бюро розслідувань в умовах російської агресії нарощує темпи виявлення та повернення до державного бюджету України російських коштів. Рішенням суду, на потреби Збройних сил України буде перераховано понад 650 тисяч євро з оборудки щодо компенсації за загибель траулера, який на праві власності належав нашій державі", — ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначили, посадовці держпідприємства, яке входить до сфери управління Державного рибного агентства України увійшли у змову з представниками іноземних компаній, зокрема російських. Вони планували незаконно привласнити кошти через штучне зменшення суми компенсації за втрату риболовецького траулера у територіальних водах Мавританії у липні 2019 року, який на праві власності належав Україні.

Реальна ринкова вартість судна тоді, коли воно затонуло, становила 10 млн доларів США.

Працівники ДБР зафіксували безпідставне перерахування 650 тис. євро з банківського рахунку, відкритого на території рф за, нібито, врегулювання спору щодо затопленого траулера.

Теги за темою
ДБР
Джерело матеріала
loader
loader