Художник Seth намалював у Парижі мурал про події в Україні, а копію передав Еммануелю Макрону
Художник Seth намалював у Парижі мурал про події в Україні, а копію передав Еммануелю Макрону

Художник Seth намалював у Парижі мурал про події в Україні, а копію передав Еммануелю Макрону

Художник Жульєн Маллан (більш відомий на ім’я Seth) намалював у Парижі мурал “Україна в дії” (L’Ukraine en marche), на якому маленька дівчинка у вінку топче танки й гордовито несе українській прапор. За словами автора, героїня символізує нашу Батьківщину та сміливість нашого народу. Один із принтів із цим зображенням передали президентові Франції Еммануелю Макрону як нагадування про війну, що ведеться в Європі.

Мурал з'явився на стіні приватного будинку на вулиці Бюо в XIII окрузі Парижа у відповідь на прохання українського куратора Олега Соснова до західних колег підтримати Україну. Щоб привернути увагу до подій в Україні, автори розміщували свої роботи в інстаграмі, але Жульєн пішов далі.

Мураліст не тільки створив стінопис, але й надрукував п’ятсот принтів своєї роботи. 400 екземплярів він розпродав через власні канали, а виручені кошти (близько 20 000 євро) в рівних частках передав до організацій @secourspopparis та @peaceforart, які надають допомогу українським біженцям та художникам у Франції. 99 принтів продаються на Fluctuart. Останню копію подруга Олега Соснова, яка працює в адміністрації президента Франції, допомогла передати особисто Еммануелю Макрону.

“Сподіваюся, робота залишиться висіти на стіні в кабінеті президента. Це важливе нагадування про нашу боротьбу. Мені здається, що мистецтво також може надихати на рішучу підтримку України, — каже Олег.

Seth давно співпрацює з українськими колегами. поміж іншого він є автором муралу на будівлі Могилянської Академії (спільно з Waone Interesni Kazki), а також стінописів в Лук’янівському СІЗО в Києві. Він також малював роботи на житловому будинку у Харкові та на стіні однієї зі шкіл Одесі.

Дивіться також:

Українські художники адаптували плакати часів Другої світової війни до сьогоднішніх реалій.

В Українському музеї в Нью-Йорку відкрилася виставка українського художника Нікіти Кравцова "Війна грибів".

Джерело матеріала
loader
loader