Війна позбавила українців вихідних на Великдень та травневі свята: скільки відпочиватимемо
Війна позбавила українців вихідних на Великдень та травневі свята: скільки відпочиватимемо

Війна позбавила українців вихідних на Великдень та травневі свята: скільки відпочиватимемо

В умовах воєнного стану скасували поняття святкових і неробочих днів, тож як святкуватимуть українці Великдень та інші найближчі свята.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

17 квітня та 24 квітня українці святкують Великдень один за юліанським, другий за григоріанським календарем. Зазвичай, згідно з законодавством України, наступний день за святом, який потрапляє на вихідні, — є також вихідним. Проте цього року правила дещо змінилися, через війну, розв'язану росією проти України та введеним воєнним станом. Так йдеться у прийнятому у березні Законі України "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану".

Війна позбавила українців вихідних на Великдень та травневі свята: скільки відпочиватимемо - Фото 1

Отже, у понеділок, 25 квітня, українці працюватимуть. Варто також зазначити, що роботодавець не може на свій розсуд залишити його вихідним, такого права не дано за новим законодавством.

Нагадаємо, у тимчасових змінах також передбачений посилений робчий тиждень до 60 годин на тиждень, та скорочено безперервний відпочинок до 24 годин.

Також роботодавець може встановити п’ятиденний або шестиденний робочий тиждень за рішенням військового командування та військової адміністрації. Крім того, в особливих умовах, роботодавець може відмовити робітнику у відпустці.

Ці правила також стосуються 2 травня і 9 травня, які будуть звичайними робочими днями.

Нагадаємо, раніше ми писали про молитву, яку слід читати 18 квітня, в останній понеділок Великого посту знаменує початок Страсного тижня.

Як повідомляв портал "Знай.ua", окупанти готуються до нової хвилі вбивств українців, "попередили" про можливі провокації в українських містах під час Великодня.

Також "Знай.ua" писав, що обов'язково має бути у великодньому кошику-2022.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader