На Буковині перевірятимуть установи на дотримання норм щодо військового обліку
На Буковині перевірятимуть установи на дотримання норм щодо військового обліку

На Буковині перевірятимуть установи на дотримання норм щодо військового обліку

Начальниця пресслужби Чернівецького обласного ТЦК та СП, капітан Тетяна Попович нагадала про те, що чоловіки призовного віку, які прибувають в нашу область, зобов’язані стати на військовій облік у ТЦК та СП – районних або міському, протягом 48 годин.

Інші важливі тези з її відеозвернення, яке опублікувала Чернівецька ОВА:

  • Ми гідно продовжуємо боротьбу завдяки нашій єдності, участі в ній кожного – військових на фронті, в обороні краю, всіх, хто допомагає, забезпечує надійний тил.
  • Захист Батьківщини є конституційним обов'язком громадян та справою честі, тож закликаємо офіцерів запасу, як з досвідом служби, так і без – тих, хто пройшов підготовку на військовій кафедрі, бути вірними присязі, яку вони дали українському народу, та прибути до ТЦК та СП.
  • Керівникам ЖРЕПів, ОСББ, гуртожитків, установ та організацій, незалежно від форм власності, а також загалом всім, хто надає тимчасове проживання переміщеним особам, заборонено здійснювати поселення чоловіків без постановки на військовий облік більш як на дві доби.
  • Згідно із законодавством, за ухилення від військового обліку передбачено покарання.
  • Військовослужбовці ТЦК та СП будуть проводити позапланові перевірки установ, підприємств та організацій на дотримання законодавчих норм щодо ведення військового обліку.
  • Військовим частинам для виконання бойових завдань украй потрібна автомобільна техніка: мікроавтобуси, фургони, цистерни, тягачі, вантажні, санітарні машини, автівки високої прохідності.
  • Документальне оформлення техніки, яку скеровують у військові частини, здійснюють через ТЦК та СП. Таким чином, зокрема, надається можливість компенсації за використання транспортного засобу. Додаткова інформація за номером: 0501318269.
  • Ціна свободи висока, ми щодня схиляємо голови під час хвилини мовчання, згадуючи тих, хто поклав за Україну життя!
Теги за темою
Україна військові Чернівецька область
Джерело матеріала
loader
loader