В Україні створили мультфільм про "Мрію" — знищений український літак
В Україні створили мультфільм про "Мрію" — знищений український літак

В Україні створили мультфільм про "Мрію" — знищений український літак

Сестри з Кривого Рогу Оля та Юля Ткач створили мультфільм про найбільший у світі літак Ан-225 "Мрія", який російсько-окупаційні війська спалили на аеродромі "Антонов" в Гостомелі під Києвом 27 лютого. Дівчата розповіли про ідею анімації та роботу над нею виданню Українська правда.

Сестри зазначили, що хотіли показати своїм роликом, що українську мрію вбити неможливо. Саме тому в ньому багато відсилок до культурної спадщини. На відео металевий птах перетворюється на лелеку й повертається на Майдан Незалежності в Києві. Роботу над мультфільмом розпочали у день знищення літака. Вона тривала близько місяця, бо кожен рух на відео — це новий малюнок. Їх Юля виконувала вручну. Оля ж писала сюжети та монтувала.

Коли анімація була готова, дівчата надіслали її на скриньку прес-служби “Антонова”. Кілька тижнів не отримували жодної відповіді, просували свою роботу власними силами, навіть додали реквізити для фінансової допомоги на відбудову нової "Мрії". Також сестри показали свій мультик пілоту Дмитру Антонову, на що той відповів: "Дякую, ще не вмерли в Україні талановиті люди".

А днями дивчата такі отримали подяку від самої компанії "Антонов". Їх відео опублікували на офіцийний інстаграм-сторінці.

Дивіться також:

Фільм "Клондайк" режисерки Марини Ер Горбач переміг на Стамбульському кінофестивалі.

Фільм Валентина Васяновича "Відблиск" вийде в прокат у США.

Мрія
Джерело матеріала
loader
loader