Польща ввела санкції проти рф та білорусі: під ударом олігархи та "Газпром"
Польща ввела санкції проти рф та білорусі: під ударом олігархи та "Газпром"

Польща ввела санкції проти рф та білорусі: під ударом олігархи та "Газпром"

КИЇВ. 26 квітня. УНН. Міністр внутрішніх справ та адміністрації Польщі Маріуш Камінський оголосив перший польський санкційний список проти російських та білоруських суб’єктів щоб росія не могла вести війну в Україні й мала для цього обмежені можливості, - у чорний список потрапили 15 олігархів і 35 компаній, які вели бізнес у Польщі, в т.ч. "Газпром", GoSport та Kaspersky Lab, повідомляє УНН з посиланням на Польське радіо.

Цитата

"Міністерство внутрішніх справ та адміністрації Польщі оприлюднило перший список санкцій проти росії та білорусі. У чорний список потрапили 15 олігархів і 35 компаній, які вели бізнес у Польщі, в тому числі "Газпром", GoSport та Kaspersky Lab. Це польське доповнення до обмежень, які вже ввів Європейський Союз", - пише видання.

Деталі

Як вказано, олігархам заборонили в'їзд до Польщі, це стосується, зокрема, вячеслава кантора, який володів 20% акцій акціонерного товариства хімічної промисловості Grupa Azoty. Польща заморозила активи компаній, які потрапили до санкційного списку, і виключила їх з участі в публічних тендерах. У чотирьох випадках накладено додаткову заборону на виплату дивідендів. Санкції поширюються на газові гіганти "Газпром" і "Новатек", ІТ-компанію Kaspersky lab, мережу магазинів одягу GoSport, виробника добрив PhosAgro, а також білоруський BelOil, який поставляв до Польщі нафту й газ. Санкції накладаються на всі фірми, які імпортували до Польщі вугілля з росії та Донбасу.

Міністр внутрішніх справ та адміністрації Польщі Маріуш Камінський заявив, що метою санкцій є удар по російській економіці, щоб росія не могла вести війну в Україні й мала для цього обмежені можливості.

Чорний список планують розширити, оскільки деякі російські компанії намагаються приховати свої інтереси в Польщі. За будь-яку спробу порушити та обійти санкції передбачено фінансове покарання у розмірі до 20 млн злотих і позбавлення волі від 3 років.

Доповнення

Європейський Союз готує шостий пакет санкцій проти росії за її вторгнення в Україну. Очікується, що він включатиме “своєрідне” ембарго на імпорт російської нафти.

Теги за темою
Росія Польша санкції
Джерело матеріала
loader
loader