SpaceX відправила до МКС чотирьох астронавтів для NASA
SpaceX відправила до МКС чотирьох астронавтів для NASA

SpaceX відправила до МКС чотирьох астронавтів для NASA

SpaceX запустила чотирьох астронавтів на Міжнародну космічну станцію для NASA в середу, менш ніж через два дні після завершення польоту, зафрахтованого мільйонерами. Відео запуску опублікувало NASA у Twitter.

Цитата

"Три астронавти NASA та один астронавт ESA стартували з космічного центру NASA імені Кеннеді на борту SpaceX Dragon Freedom. Очікуваний час прибуття екіпажу на Міжнародну космічну станцію приблизно через 15,5 години", - повідомили в американському космічному агентстві.

Деталі

Згодом там повідомили, що капсула з екіпажем відокремилася від верхнього ступеня ракети SpaceX Falcon 9. "Наступна зупинка: Міжнародна космічна станція", - додали у NASA.

Як вказує AP, це перший екіпаж NASA, що складається з двох чоловіків і двох жінок, включаючи першу темношкіру жінку, що здійснює тривалий космічний політ, Джесіку Воткінс.

"Я думаю, що це один із найдиверсифікованіших екіпажів, які у нас були за дуже, за дуже довгий час", — сказала керівник місії NASA з космічних операцій Кеті Людерс напередодні запуску.

Астронавти проведуть п'ять місяців у орбітальній лабораторії.

Джерело матеріала
loader
loader