Постачання сучасної артилерії до України змінить перебіг війни з РФ - The Washington Post
Постачання сучасної артилерії до України змінить перебіг війни з РФ - The Washington Post

Постачання сучасної артилерії до України змінить перебіг війни з РФ - The Washington Post

Американські аналітики прогнозують, що нові артилерійські системи, що надходять до України, змінять хід війни з Росією та зроблять армії обох країн спритнішими, щоб уникнути жертв.

За словами аналітиків, запровадження різних західнихартилерійських знарядь прискорить тактичне зрушення обох сторін, щоб використати так званий контрбатарейний вогонь, при якому збройні сили шукають артилерію противника, визначають її місцезнаходження та атакують.

Про це повідомляє видання The Washington Post.

Зокрема, глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що далекобійна артилерія виявиться "вирішальною" на наступному етапі війни. Він також повідомив, що найближчими днями адміністрація Джо Байдена схвалить передачу Україні ще більшої кількості артилерії. 

За даними видання, сьогодні Росія та Україна обстрілюють одна одну, використовуючи реактивні системи залпового вогню "Ураган" і "Смерч", а також застарілі 122-мм гаубиці, які вперше випустили в 1960-х роках. На думку аналітиків, використання західних артилерійських знарядь прискорить тактичну зміну обох сторін, щоб використати так званий контрбатарейний вогонь, під час якого війська шукають артилерію свого ворога, визначають її розташування та атакують.

Аналітик Королівського інституту об'єднаних озброєнь в Лондоні Сем Кренні-Еванс вважає, що доставка артилерії в Україну важлива й тому, що Україна практично не може знайти боєприпаси для поповнення боєзапасу своїх артсистем радянського виробництва. Їх виробляють в незначній кількості Польща, Болгарія та кілька країн НАТО, але набагато більше країн виготовляють боєприпаси стандарту НАТО.

Нагадаємо, що американський Сенат вже схвалив програму ленд-ліз. Що це таке - у нашому матеріалі.

"Унікальна" зброя рашистів виявилася радянськими технологіями, перефарбованими у сучасні кольори

Читайте також:

  • Покинув роботу і вступив до ЗСУ: у війні з Росією загинув працівник посольства США
  • "Це не буде швидко": Данілов заявив, що зброя від США змінить позиції сторін
  • З синьо-жовтим прапором на грудях: спікерка Палати представників США на відкритті фотовиставки, присвяченій Україні
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader