Швейцарія відхилила запит Данії на відправку в Україну БТР Piranha III
Швейцарія відхилила запит Данії на відправку в Україну БТР Piranha III

Швейцарія відхилила запит Данії на відправку в Україну БТР Piranha III

У п’ятницю, 3 червня, уряд Швейцарії відхилив запит Данії на відправку в Україну майже двох десятків бронетранспортерів швейцарського виробництва Piranha III.

Про це пише The Guardian.

Як зазначається, виконавча Федеральна рада Швейцарії підтвердила це рішення у п’ятницю після того, як Данія звернулася з проханням передати Україні 22 колісні бронетранспортери Piranha III швейцарського виробництва, які зберігаються в Німеччині.

До цього швейцарський уряд оголосив, що дозволить передачу певного військового обладнання Німеччині та Британії, оскільки вони запасаються зброєю на заміну тієї, що раніше була відправлена ними в Україну.

Він забороняє передачу збройових систем, боєприпасів та інших військових матеріалів швейцарського виробництва країнам, залученим до міжнародних конфліктів.

Раніше Швейцарія відмовила Німеччині у відправленні в Україну 35 мм боєприпасів швейцарського виробництва для зенітних знарядь Gepard.

Про очікувану відмову Швейцарією у постачанні в Україну Piranha III днями заявляли з посиланням на свої джерела американські та європейські ЗМІ.

До цього, у квітні Швейцарія також наклала вето на реекспорт боєприпасів швейцарського виробництва для зенітних самохідних установок Gepard.

Універсальний солдат: Данія хоче передати ЗСУ машини Piranha III, які можуть виконувати різні завдання.

Джерело матеріала
loader
loader