Німецько-французький телеканал ARTE зняв фільм про Львівську оперу під час війни
Німецько-французький телеканал ARTE зняв фільм про Львівську оперу під час війни

Німецько-французький телеканал ARTE зняв фільм про Львівську оперу під час війни

Німецько-французький телеканал ARTE зняв фільм про Львівську оперу під час війни - Фото 1
Німецько-французький телеканал ARTE зняв фільм про Львівську оперу під час війни - Фото 2
Вчора стрічку показали для працівників театру, незабаром планується презентація розширеної версії фільму для українських глядачів.
Німецько-французький телеканал ARTE зняв фільм про Львівську оперу під час війни - Фото 3
Німецько-французький телеканал ARTE зняв фільм про Львівську оперу під час війни - Фото 4

Німецько-французький телеканал ARTE зняв фільм про Львівську національну оперу «Опера на війні». Про це повідомляє пресслужба опери.

Фільм був доступний французькою  та німецькою мовами, однак спеціально для працівників театру знімальна група підготувала український дубляж.

Упродовж двох тижнів квітня 2022 року французько-польська команда журналістів у складі Пеґґі Брюґієр (Peggy Bruguière), Яцека Блащика (Jacek Blaszczyk) та відомого оператора Вінсента Рембо (Vincent Rimbaux), володаря міжнародної премії Emmy 2020, провели разом з артистами Львівської національної опери.

У відеовітанні журналістка Пеґґі Брюґієр, яка була в команді знімальної групи,  спеціально звернулася до колективу театру, зазначивши: «Історія, яку ми хотіли розповісти – це історія опору, а ви – її герої!».

У фільмі йдеться про підготовку до виходу на сцену артистів. «Впродовж фільму наскрізною лінією проходить особиста історія та реакція на обставини генерального директора-художнього керівника театру Василя Вовкуна, соліста опери Тараса Бережанського, провідних солістів балету і сімейної пари Ярини Котис та Олександра Омельченка», - повідомляє пресслужба опери.

У планах знімальної групи – презентація розширеної версії фільму для українських глядачів.

Нагадаємо, ARTE випустив документальну стрічку про українського журналіста та письменника Станіслава Асєєва. Він провів майже 1000 днів у тюрмі «Ізоляція», яку проросійські бойовики влаштували в окупованому Донецьку.

Теги за темою
російська агресія
Джерело матеріала
loader
loader