росія вже немає сил атакувати більше ніж один фронт – Данілов
росія вже немає сил атакувати більше ніж один фронт – Данілов

росія вже немає сил атакувати більше ніж один фронт – Данілов

КИЇВ. 7 липня. УНН. Російська армія вже не має сил атакувати більше ніж один фронт. Через чотири місяці після початку вторгнення в Україну серед військових збройних сил рф з'явилися ознаки виснаження. Про це заявив секретар Ради з нацбезпеки та оборони України Олексій Данилов, передає УНН із посиланням на The Wall Street Journal.

Цитата

"Данілов сказав, що через чотири місяці після початку вторгнення у власному арсеналі росії з'явилися ознаки виснаження, заявивши, що вона вже не має сил для проведення атак більше ніж на одному фронті", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначили, після перших помилок росія знайшла тактику, яка працює.

"У початковій фазі вторгнення російські війська намагалися завдати зухвалих ударів углиб української території. Вони значною мірою зазнали невдачі і втратили елітні підрозділи", - ідеться у повідомленні.

Тепер російські сили просуваються частинами під прикриттям артилерії.

"росія зосереджує артилерію та бронетехніки на кожному квадратному кілометрі, з якою ми не в змозі впоратися. Це дає їм перевагу", – заявив Данилов.

Він додав, що українські війська прагнуть уповільнити просування росії, застосувавши тактику виснаження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: HIMARS вже на Запорізькому напрямку: Генштаб показав, як системи працюють по окупантах

Данілов зазначив, що минулого тижня завдяки HIMARS було зруйновано ворожий командний пункт у місті Ізюм на сході України. Також HIMARS використовували під час звільнення острова Зміїний. 

"Але Данілов сказав, що Україні будуть потрібні ще десятки пускових установок HIMARS, щоб перевести бойові дії на схід України. А поки, за його словами, Україна має вести оборонну війну", - йдеться у повідомленні.

Доповнення

Американські чиновники заявляли, що рф отримує перевагу на сході України, оскільки її сили навчаються на своїх помилках.

Теги за темою
РНБО
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader