ЄС продовжив дію безкоштовного роумінгу для українських біженців
ЄС продовжив дію безкоштовного роумінгу для українських біженців

ЄС продовжив дію безкоштовного роумінгу для українських біженців

фото ілюстративне

Єврокомісія закликала операторів продовжити підтримку українців

У Європейському Союзі продовжили дію безкоштовного роумінгу для українських громадян, які виїхали з України через повномасштабне вторгнення Росії. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

«Спільна заява мобільних операторів України та Євросоюзу продовжує діяти. Українці, які вимушено виїхали до країн ЄС, зможуть і надалі телефонувати рідним за цінами українських операторів», – йдеться в повідомленні.

Попередньо домовленості були на три місяці. І вже з липня українцям довелося б переходити на європейські тарифи. Проте Єврокомісія закликала операторів ЄС продовжити підтримку українців.

Зазначається, що наразі близько 70 європейських операторів надають українцям безоплатний роумінг. З нашого боку заяву підтримують Київстар, Vodafone та lifecell.

Нагадаємо, на початку квітня мобільні оператори ЄС та України підписали заяву щодо забезпечення доступного та безоплатного роумінгупід час міжнародних дзвінків ЄС-Україна. Телеком-оператори безплатно роздали мільйони SIM-карток біженцям з України.

Крім цього, Skype зробив безкоштовними дзвінки на українські номери. Тим часом, оператори зв’язку РФ вже більше, ніж пів року зіштовхнуться з дефіцитом обладнання через санкції, що може спричини зброї у їх системі.

Джерело матеріала
loader
loader