Експрезиденту Молдови Додону продовжили домашній арешт на 30 діб
Експрезиденту Молдови Додону продовжили домашній арешт на 30 діб

Експрезиденту Молдови Додону продовжили домашній арешт на 30 діб

КИЇВ. 21 липня. УНН. Колишньому президенту Молдови Ігорю Додону, якого обвинувачують у держзраді, суд продовжив домашній арешт ще на 30 діб, тобто до 20 серпня. Про це повідомляє УНН із посиланням на NewsMaker.

Цитата

"Суд подовжив домашній арешт (Додону – ред.) ще на 30 діб. Клопотання було повністю задоволене зі збереженням раніше чинних заборон", – сказав прокурор.

Водночас суд відхилив запит прокурора обмежити телефонні дзвінки, отримання та надсилання листів, використання інших засобів зв'язку. Як зазначили, прокурор оскаржуватиме це рішення.

Довідка

Ігор Додон – експрезидент Республіки Молдова (2016-2019), депутат парламенту Республіки Молдова (2009–2016). У 2006-2009 роках очолював міністерство економіки та торгівлі Молдови, а у 2008-2009 роках обіймав посаду першого віцепрем'єр-міністра. У 2011-2016 роках був головою Партії соціалістів.

Додон дотримується проросійської позиції. Він виступав за зближення країни з росією та проти інтеграції до НАТО. Під час теледебатів 30 жовтня 2016 року Додон заявив, що Крим належить росії.

Доповнення

24 травня у Молдові затримали колишнього президента країни Ігоря Додона на 72 години в межах кримінальної справи, порушеної за чотирма статтями Кримінального кодексу, зокрема щодо державної зради.

Генеральна прокуратура Молдови звинуватила Додона у перевищенні службових повноважень в інтересах організованої злочинної групи, коли він обіймав посаду міністра економіки.

Теги за темою
Молдова
Джерело матеріала
loader
loader