У столицю Іраку ввели війська на тлі протестів
У столицю Іраку ввели війська на тлі протестів

У столицю Іраку ввели війська на тлі протестів

КИЇВ. 1 серпня. УНН. В столицю Іраку, Багдад, ввели війська на тлі масових протестів. Демонстранти захопили будівлю парламенту та оголосили сидячий страйк. У Міноборони Іраку заявили, що військові не використовуватимуть бойові та гумові кулі, димові шашки проти протестувальників, пише УНН з посиланням на Al-Hadath.

Цитата

"Армія перебуває на службі іракського народу. Обов'язок сил безпеки полягає в тому, щоб захищати демонстрантів, охороняти громадську та приватну власність, запобігати будь-яким порушенням та виявляти зловмисників, які намагаються дестабілізувати ситуацію", - йдеться в заяві Міноборони Іраку, яке цитує телеканал.

Деталі

Крім того, Міноборони країни повідомило, що силовики та військові "довели свою лояльність країні за будь-яких обставин" і "не втручаються в політичні справи".

Контекст

Протести у Багдаді тривають з липня 2022 року. Демонстранти виступають проти висування на посаду прем'єр-міністра країни Мухаммеда ас-Судані, якого вважають ставлеником Ірану. Вони заявили, що не покинуть будівлю парламенту доти, доки влада не виконає їх вимоги.

Раніше

Ірак подав до ООН скаргу на Туреччину.

Теги за темою
Протест Ірак
Джерело матеріала
loader
loader