Ядерний тероризм РФ: ЗМІ заявляють, що Запорізька АЕС може бути замінована окупантами
Ядерний тероризм РФ: ЗМІ заявляють, що Запорізька АЕС може бути замінована окупантами

Ядерний тероризм РФ: ЗМІ заявляють, що Запорізька АЕС може бути замінована окупантами

Найбільша атомна електростанція в Європі - Запорізька АЕС, розташована в захопленому окупантами Енергодарі, може бути замінована.

Про це свідчить відео, на якому видно підозрілу активність російських окупантів на території ЗАЕС, які нібито завезли невідомий вантаж на атомну електростанцію. 

Про це повідомляє The Insider з посиланням на два джерела. 

За даними джерела, колона військових вантажівок прибула на територію АЕС 2 серпня. Вантажівки зупинилися між першим і другим енергоблоками, і через деякий час частина колони однією машиною почала заїжджати на територію машинного залу першого енергоблока через вантажні ворота. За даними джерела, росіяни могли замінувати машинний зал. 

Як повідомляє інше джерело, на території станції перебувають близько 500 російських солдатів та військова техніка, у тому числі БТРи, зенітні установки та техніка для радіохімічної розвідки, а територія навколо станції замінована російськими військами. Чи був енергоблок замінований, чи його просто використовують для зберігання вибухівки - невідомо.

Як додають джерала, захопленням ЗАЕС керував генерал-майор Олексій Домбровський, після чого командування передали генерал-майору РХБЗ ЗС РФ Валерію Васильєву.

Окупанти обстрілами біля ЗАЕС влаштували загрозу всій Європі! Звернення Зеленського за 5 серпня

Читайте також:

  • Москва використовує Запорізьку АЕС як "ядерний щит" — Блінкен
  • Українські військові ювелірно відпрацювали по позиціях російських окупантів біля Запорізької АЕС: відео
  • Рашисти змусили працівників Запорізької АЕС допустити до пульта російського блогера
Джерело матеріала
loader
loader