Китай направляє своїх військових на навчання до Росії
Китай направляє своїх військових на навчання до Росії

Китай направляє своїх військових на навчання до Росії

Пекін відправить свої війська до Росії для спільних військових навчаннях «Схід-2022» за участю кількох країн, в тому числі Індії, Білорусі, Монголії та Таджикистану.

Про це повідомляє міноборони Китаю (КНР).

«Китайська сторона направила свій особовий склад для участі в цих навчаннях, метою яких є поглиблення прагматичного та дружнього співробітництва зі збройними силами країн-учасниць, підвищення рівня стратегічної координації всіх сторін-учасниць та посилення здатності протистояти різноманітним загрозам безпеці», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що спільні тренування відбудуться згідно з річним планом співпраці між китайськими і російськими військовими та консенсусом обох сторін.

В міноборони наголосили, що відправлення китайських військових підрозділів «не має нічого спільного з поточною міжнародною та регіональною ситуацією».

Стратегічне командно-штабне навчання відбудеться у період з 30 серпня до 5 вересня.

Воно пройде під керівництвом начальника Генерального штабу збройних сил РФ.

Окрім сил округу до навчань буде залучено повітряно-десантні війська, дальню (стратегічну) авіацію та військово-транспортну авіацію.

Навчання відбуватимуться на 13 полігонах.

Раніше міноборони Білорусі заявило, що їхня армія у серпні проведе оперативно-тактичні навчання з бойовими стрільбами, у тому числі на полігоні в Росії.

Джерело матеріала
loader
loader