У ЄС ініціюють припинення екстрадиції громадян РФ до країни-агресорки
У ЄС ініціюють припинення екстрадиції громадян РФ до країни-агресорки

У ЄС ініціюють припинення екстрадиції громадян РФ до країни-агресорки

В ЄС можуть припинити всі процедури екстрадиції російських громадян із Євросоюзу до країни-агресорки.

Із закликом дати чітку рекомендацію державам-членам ЄСприпинити всі процедури екстрадиції російських громадян із Євросоюзу до Росії до Європейської комісії звернувся депутат Європарламенту від Болгарії Радан Канев.

Про це пише Euractiv.

"Усі гарантії, надані Російською Федерацією у питаннях прав людини, є не більш ніж порожніми деклараціями, а будь-якому громадянину Росії, який бере участь у відкритій антивоєнній та опозиційній діяльності, загрожують не лише тортури, приниження та нелюдське поводження, а й навіть загрожує дієвий, якщо не офіційно винесений, смертний вирок", — пояснив свою позицію Канев.

Він додав, що потрібно зупинити всі процедури екстрадиції росіян до РФ, а особливо - коли вони виступають проти путінського режиму. Наразі ініціатива перебуває на етапі збору підписів серед депутатів Європарламенту.

Як зазначається, це необхідно і для запобігання екстрадиції до РФ росіянина Олексія Алчина, який спалив свій паспорт у Болгарії на знак протесту проти війни в Україні.  Росія ж вимагала екстрадиції Алчина через справу про податкове шахрайство.

Чоловік та його дружина переконані, що російський запит політично мотивований. Він, ймовірно, буде екстрадований до країни походження за рішенням болгарського суду.

Нагадаємо, у Фінляндії почнуть скорочувати кількість виданих росіянам віз.

Читайте також:

  • "Їхня мрія - це Ярославль": Клімкін розповів, чому для росіян потрібно організувати "залізну завісу"
  • Росіянам можуть заборонити візи у Європі: які країни не вітають туристів з РФ і за що їх не люблять
  • Клімкін розповів, де зараз "хороші росіяни", і пояснив про загрозу для Європи через туристів з РФ
Джерело матеріала
loader
loader