Майно "4 каналу" депутата-зрадника Ковальова передали до Держкіно - заява
Майно "4 каналу" депутата-зрадника Ковальова передали до Держкіно - заява

Майно "4 каналу" депутата-зрадника Ковальова передали до Держкіно - заява

КИЇВ. 22 серпня. УНН. До Державного агентства України з питань кіно передано майно «4 каналу» народного депутата Олексія Ковальова. Про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно, передає УНН.

Цитата

«Майно ТОВ «ТРК «Інтеррадіо» - українського інформаційно розважального телеканалу «4канал», що належав депутату-зраднику Олексію Ковальову, передано АРМА у розпорядження Державного агенства України з питань кіно. Таким чином де-юре завершено законну процедуру конфіскації активу та передачі його на потреби держави», - йдеться в повідомленні.

Деталі

«Відтепер інформаційний ресурс та майно, вартістю у понад 18,5 млн грн буде працювати на користь України та посилюватиме вплив української позиції як у вітчизняному інформаційному просторі, так і за кордоном», - зазначається в повідомленні.

Доповнення

До Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, передали арештоване майно колишнього депутата партії "Слуга Народу" Олексія Ковальова на понад 18,5 млн гривень, серед якого і телеканал "4 канал".

Контекст

У липні за матеріалами ДБР суд арештував майно депутата-зрадника Олексія Ковальова, зокрема: частки фігуранта в статутних капіталах трьох юридичних осіб, банківські рахунки і ТОВ "ТРК "Інтеррадіо" – український інформаційно-розважальний телеканал "4 канал".

У квітні 2022 року працівники ДБР відкрили кримінальне провадження щодо нардепа Олексія Ковальова, який після повномасштабного вторгнення росії перебуває на тимчасово захопленій території Херсонської області та допомагає окупаційним військам.

Під час розслідування встановили, що на початку липня Ковальов обійняв посаду заступника голови у незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора – "уряді Херсонської області".

6 липня йому повідомили про підозру у державній зраді в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України) та пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України), за що передбачено покарання до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

15 липня депутату-зраднику було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Також Ковальова оголосили в розшук.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader