Космічні сили США провели навчання, де відпрацювали бої на орбіті
Космічні сили США провели навчання, де відпрацювали бої на орбіті

Космічні сили США провели навчання, де відпрацювали бої на орбіті

Космічні сили США завершили великі спільні навчання, під час яких було проведено імітацію орбітальних боїв, повідомляє Space.com.

Навчання Space Flag 22-3 проходили з 8 до 19 серпня включно на базі космічних сил Шрівер у Колорадо. У них взяли участь близько 120 військовослужбовців Космічних сил США разом із колегами з ВПС США й армії США.

Учасники Space Flag 22-3 відпрацювали складну астродинаміку під час симуляції бойових дій на орбіті" в "конкурентному, погіршеному й операційно обмеженому середовищі".

"Мені дуже сподобалося спостерігати, як наші солдати, льотчики та захисники планують місію, а потім ведуть боротьбу з реальними загрозами космічним можливостям", — заявив полковник армії США Дональд Брукс, командир 1-ї космічної бригади.

Зазначається, що навчання Space Flag 22-3 надали учасникам можливість "удосконалити тактику ведення бою в космічній сфері, розвідці, попередженні й нагляді, навігаційній війні, орбітальній війні та супутниковому зв’язку".

У навчаннях вперше брала участь 5-та ескадрилья електромагнітної боротьби Космічних сил США. Підрозділ, розташований на базі космічних сил Петерсон у Колорадо, має завдання забезпечити Космічне командування США "боєздатними силами електромагнітної війни" з метою захисту глобальних операцій США і союзників.

Загрози, боротьбу з якими відпрацювали на Space Flag 22-3, стали актуальною проблемою для Космічних сил і Пентагону останніми роками. Насамперед через розробку та випробування зброї космічного базування, що має як руйнівні, так і неруйнівні ефекти. Серед них глушіння супутників GPS і супутників-шпигунів.

Руйнівні можливості включають протисупутникові ракети й потужну мікрохвильову зброю, що може "підсмажити" електроніку космічного корабля, або ж хімічні розпилювачі, що можуть засмічувати рухомі поверхні супутника або назавжди затемнювати його оптичні датчики.

Джерело матеріала
loader
loader