Від початку широкомасштабної війни росіяни вбили в Україні 376 дітей, понад 730 поранено
Від початку широкомасштабної війни росіяни вбили в Україні 376 дітей, понад 730 поранено

Від початку широкомасштабної війни росіяни вбили в Україні 376 дітей, понад 730 поранено

Понад 1109 дітей постраждали в Україні з початку повномасштабної збройної агресії Російської Федерації.

Від початку війни російські окупанти вбили в Україні 376 дітейпонад 730 поранено. Найбільше постраждало дітей у Донецькій області.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"Понад 1109 дітей постраждали в Україні з початку повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. Станом на ранок 25 серпня 2022 року за офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 376 дітей загинули та понад 733 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 388, Харківській - 202, Київській - 116, Чернігівській - 68, Миколаївській - 67, Луганській - 61, Херсонській - 55, Запорізькій - 41", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці цифри неостаточні, оскільки триває робота з їхнього встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

  • Так, 24 серпня ворог здійснив ракетний обстріл селища Чаплине Синельниківського району Дніпропетровської області. Загинуло двоє дітей 6 та 11 років, ще п'ятеро дітей отримали поранення.
  • 24 серпня внаслідок обстрілу цивільної інфраструктури м. Новий Буг Миколаївської області отримали поранення двоє дітей віком 10 та 16 років.
  • У ніч проти 25 серпня окупанти обстріляли с. Великомихайлівка Синельниківського району Дніпропетровської області. Поранено троє дітей 2, 7 та 15 років.

 В Офісі генпрокурора також додали, що через бомбардування та обстріли збройними силами РФ пошкоджено 2328 закладів освіти, з них 289 зруйновано повністю.

Нагадаємо, 24 лютого Росія напала на Україну, завдавши серію ракетних та авіаударів по наших містах, зокрема і по Києву. Широкомасштабне вторгнення триває вже 183-й день (війна 8 років). Окупанти продовжують руйнувати українські села, селища і міста крилатими ракетами та авіабомбами, вбиваючи мирне населення та завдаючи нищівних руйнувань інфраструктурі.

Читайте також:

  • "Ця зима буде важка для всіх": Волкер заявив, що війна в Україні триватиме і навесні, і влітку 2023 року
  • Росія, ймовірно, не захопить більше територій в Україні в найближчі місяці - ISW
  • Переконував, що Україна та Білорусь не повинні бути незалежними - Шольц про розмову з Путіним
  • Коли Україна вийде на кордони 91-го року і як закінчити війну - Жданов

Серед 22 загиблих від ракет у Чаплиному - двоє дітей

Джерело матеріала
loader
loader