ЗСУ пішли у наступ на Півдні: що відбувається у Херсонській області сьогодні
ЗСУ пішли у наступ на Півдні: що відбувається у Херсонській області сьогодні

ЗСУ пішли у наступ на Півдні: що відбувається у Херсонській області сьогодні

ЗСУ "викурюють" окупантів з Півдня України / фото censor.net

Вдень 29 серпня 2022 року з'явилася інформація про те, що Збройні сили України перейшли до наступальних дій на Півдні України. Зокрема стало відомо, що у Херсонській області російські окупанти накивали п'ятами з поля бою.

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається зараз на окупованій території Херсонщини, звідки ЗСУ "викурюють" окупантів.

14:35 Начальниця об'єднаного координаційного прес-центру сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк зробила заяву щодо наступу ЗСУ на Херсонщині.

"Будь-яка військова операція потребує тиші. В умовах гібридної війни така реакція на новини з фронту  шкодить ЗСУ. Новина про наступ на Південному напрямку вона є, вона надихнула українців. Але наразі треба усвідомлювати, що будь-які дії спочатку необхідно завершити, тільки тоді вони будуть результативними. Зараз треба почекати і зрозуміти правила і послідовність дій військових підрозділів", - заявила вона.

Гуменюк наголосила, що сили противника на Півдні України досить потужні.

14:27 У Новій Каховці оголошено евакуацію з робочих місць, повідомляють росЗМІ.

ЗСУ пішли у наступ на Півдні: що відбувається у Херсонській області сьогодні - Фото 1

14:25 В українських тг-каналах "гуляють" повідомлення про те, що ЗСУ на Херсонському напрямку зайняли населений пункт Сухий Ставок. Це повідомлення з'явилося на тг-каналі "Валерій Залужній Official".❗️ Зазначаємо, що цей канал НЕ є офіційним каналом головнокомандувача ЗСУ.

ЗСУ пішли у наступ на Півдні: що відбувається у Херсонській області сьогодні - Фото 2

14:20 У Бериславі зафіксовано влучання в машзавод, де базувалися окупанти. Крім того, є інформація про влучання у переправу в Бериславському районі, знищено все, що там було. У Гаврилівці Бериславського району - мінус боєкомплект росіян.

14:10 У Херсонській області лунають вибухи та постріли. Місцеві жителі повідомляють, що є нові "прильоти" по Антонівському мосту.

14:00 Заступник голови Одеської обласної військової адміністрації Олексій Мацулевич написав, що офіційно почалися бої за Херсон, але повідомлення з тг-каналу видалено. 

ЗСУ пішли у наступ на Півдні: що відбувається у Херсонській області сьогодні - Фото 3

Новина доповнюється й оновлюється...

Вас також можуть зацікавити новини:

  • У Зеленського розповіли, чому не оприлюднили дату російського нападу на Україну
  • Терорист Гіркін влаштував істерику через нові успіхи ЗСУ в Херсоні
  • У Мелітополі була вибухова ніч: ЗМІ дізналися, що окупанти терміново покинули госпіталь
Теги за темою
Херсон
Джерело матеріала
loader
loader