"Європа - не "Діснейленд" для прихильників терору": Зеленський про візові обмеження для росіян
"Європа - не "Діснейленд" для прихильників терору": Зеленський про візові обмеження для росіян

"Європа - не "Діснейленд" для прихильників терору": Зеленський про візові обмеження для росіян

Президент України Володимир Зеленський 4 вересня поспілкувався з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Зеленський наголосив, що в новому санкційному пакеті повинні бути візові обмеження для громадян Росії, адже Європа - це не "Діснейленд" для прихильників терору. 

Про це 4 вересня сказав президент України під час свого традиційного звернення до українців. 

"Обговорили нові санкційні кроки. Зокрема, вважаю, що у восьмому санкційному пакеті мають бути передбачені загальноєвропейські візові рішення щодо громадян Росії – такі, щоб ніхто з причетних до цієї війни не міг користуватися європейською гостинністю. Якщо громадяни Росії підтримують терор проти України, проти всієї Європи, якщо вони мовчки спостерігають за геноцидом в Україні, то вони не повинні мати можливість використовувати Європу для розваг і веселощів. Це важлива моральна річ. Європа – це територія цінностей, а не "Діснейленд" для прихильників терору. І візові обмеження точно це продемонструють. Вільний світ має спонукати росіян до дій – до дій проти тих, хто розпочав цю війну", - наголосив Зеленський. 

Президент також додав, що Україна неодноразово попереджала Європу, що збереження "нордстрімових" звʼязків з Росією буде проблемою, яка будь-якої миті може перетворитися на катастрофу. Саме так і сталося.

"Візова всеїдність стосовно громадян держави-агресора, фінансові зв’язки з Росією, енергозалежність від Росії – все це речі, які у Москві використовують проти Європи. І я вдячний тим європейським лідерам, які усвідомлюють рівень загрози. Дуже важливий аспект сьогоднішньої розмови з пані Урсулою фон дер Ляєн – це можливість Єврокомісії здійснити швидку оцінку, щойно ми виконаємо всі її рекомендації. Щодня працюємо для вступу України у ЄС!", - сказав Зеленський. 

Нагадаємо, Зеленський розповів про звільнені населені пункти на Донеччині та півдні України.

Читайте також:

  • "Спосіб уникнути пастки": ексгенсек НАТО пояснив, чому в інтересах США – якомога швидша перемога України
  • Можуть залякувати населення на окупованих територіях: Жданов пояснив, для чого РФ відправляє на війну в'язнів
  • РФ сподівається "застовпити" захоплені територіії, якщо Україна оголосить про остаточний вихід з переговорного процесу
Джерело матеріала
loader
loader