На Херсонщині партизани приносять вчителям-колаборантам «подарунки»
На Херсонщині партизани приносять вчителям-колаборантам «подарунки»

На Херсонщині партизани приносять вчителям-колаборантам «подарунки»

Переважна більшість шкіл, що опинилися на тимчасово окупованій території Херсонської області, відмовилися працювати за російськими програмами.

«Тепер окупанти намагаються підкупити батьків безкоштовним харчуванням та виплатами, а українським вчителям погрожують каральними заходами», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вчителям, що погоджуються на співпрацю з рашистами, представники Руху опору «Південь» УДА нагадують про відповідальність щодо участі у колаборантській діяльності.

Так, одному з тих, хто погодився очолити школу в окупації, на подвір'я принесли траурний вінок.

Вчитель від співпраці з ворогом після такого «подарунку» відразу відмовився.

А у тимчасово захопленому росіянами Мелітополі лише десята частина освітян пішла на колаборацію із загарбниками, до міста завезли 500 вчителів з Росії.

До слова, триває 194-та доба повномасштабної війни Росії проти України.

Противник продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей, а також створенні сприятливих умов для відновлення наступу, здійснює пошук слабких місць у нашій обороні, намагається покращити тактичне положення на окремих напрямках.

Джерело матеріала
loader
loader